Пролетен пивоварен ечемик
ТЮРИНГИЯ


Характеристики

Пластичен сорт с висок продуктивен потенциал

  • Ранен до средно ранен, пивоварен сорт
  • Вегeтационен период: 110 - 120 дни
  • Бързо начално развитие
  • Средно високи растения: 110 - 115 cm
  • Висока устойчивост на полягане
  • Маса на 1000 семена: 43 - 46 g
  • Хектолитър: 64,2 кг/хл
  • Много добра сухоустойчивост
  • Посевна норма: 350 - 380 кълняеми семена/м2
Пролетният пивоварен ечемик е двуреден със сравнително едри, еднородни по големина зърна, с по-тънка обвивка и по-голям ендосперм. От зърната му поради по-ниското съдържание на белтък, по-добрата му изравненост и т.н., се получава по-качествено пиво. 

Профил


 Профил
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +

---- = малка/ранно/ниски, ++++ = голяма/късно/високо

Изкласяване
Зрелост

Структура на добива
Класове / кв.м.
Маса на 1000 семена

Пивоварни качества
Хектолитрово тегло
Сеитбена норма
350-380 кълняеми семена/кв.м.
Височина на растението
110-115 см

Устойчивост на болести
плесен
у-вост на ленточна болест
у-вост на листен пригор

Правна информация / Декларация за поверителност